Hoshinjutsu Ki

Tehnici elementare în Hoshinjutsu Ki (tehnici de apărare individuală energetică)

保身術気

Cel mai bun atac este apărarea. Doar că ea trebuie pregătită şi exersată îndelung. În mai toate artele marţiale defensive se învaţă aceste adevăruri elementare.

În privinţa apărării individuale energetice lucrurile nu sunt cu mult diferite. Elementar este să te menţii în formă, chiar dacă nu ai un duşman energetic sau dacă nu ştii să ai aşa ceva. Unii lovesc din neştiinţă (ceea ce nu e o scuză), alţii lovesc din răutate sau din dorinţa de răzbunare.

Nu este important adversarul sau agresorul. Important este cât de bine pregătiţi suntem să răspundem unui atac. Şi, ca lucrurile să fie mai simple, gândiţi-vă că agresorul poate fi o boală… Dacă organismul vostru este la pământ din punct de vedere energetic, el devine vulnerabil. Repet. Dacă organismul vostru este la pământ din punct de vedere energetic, el devine vulnerabil. Cu alte cuvinte, nu numai că vă expuneţi bolii, ci o invitaţi să apară. Şi ea nu se lasă aşteptată.

Încă de la primul curs de REIKI, maeştri vorbesc despre importanţa autotratamentului. Măcar săptămânal dacă nu zilnic. Ei vorbesc, ei repetă, puţini aud, şi mai puţini aplică. Autotratamentul nu e doar un pas pentru a trece la Okuden (gradul II), ci o practică prin care ne asigurăm permanent antrenamentul, menţinem un nivel ridicat energetic al organismului nostru şi prevenim apariţia bolilor.

Fiecare dintre cei care citesc aceste rânduri are în tolba proprie o mulţime de simboluri şi energii pe care le poate accesa, dobândite la diferite cursuri. Folosiţi-le. Nu se tocesc, dimpotrivă, se ascut prin utilizare şi devin mai eficiente. Altfel, se aşează rugina pe clanţă şi nici nu mai ştiţi ce aţi înghesuit în „cămară“.

Când sunteţi agresaţi energetic, nu aşteptaţi să se instaleze efectul cel mai grav. Acţionaţi de la primele simptome, de îndată ce conştientizaţi că este ceva în neregulă. La fel cum faceţi cu o gripă sau cu o răceală. Nu le trataţi peste o săptămână, cu speranţa că vor trece de la sine. organismul trebuie ajutat să lupte. Cu cât mai curând, cu atât mai bine!

Recurgeţi la cunoştinţele dobândite.

Apelaţi la Maeştrii Ascendenţi. Cereţi sprijinul Sfintei Treimi, al Mântuitorului Hristos, al sfântului al cărui nume îl purtaţi sau al celui care vă este mai aproape de suflet, al Măicuţei Domnului, al sfinţilor îngeri şi arhangheli.

Apelaţi la maeştrii voştri Reiki şi la colegii şi cunoscuţii care vă pot ajuta.

Rostiţi o rugăciune.

Folosiţi simbolurile de maestru la care aveţi acces, învăluiţi-vă în sfere de lumină, în trandafiri sau verze energetice multistrat.

Folosiţi-vă creativitatea defensivă. Nu răspundeţi NICIODATĂ la agresiune cu agresiune. Exploataţi resursele de îngăduinţă, înţelegere, milă, afectivitate, compasiune, diplomaţie, inteligenţă, iertare, speranţă, credinţă şi iubire de care dispuneţi.

Răspundeţi cu acestea. Cu armonie, cu echilibru şi cu lumină.

Dacă puteţi cu adevărat să manifestaţi IUBIRE faţă de agresor, faceţi-o. Dacă nu, nu răspundeţi agresiv, nu contraatacaţi, nu escaladaţi conflictul şi nu cereţi nici altora să o facă în locul vostru.

Dacă voi sunteţi cauza principală a agresiunii, fie ea şi boală, cereţi iertare pentru greşeala comisă (cu voie sau fără voie, ştiută sau neştiută) şi găsiţi resursele de a ierta pe cel care a ripostat agresiv la greşeala voastră.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *