Reiki Practice

Încă de la primul curs de Reiki, indiferent de şcoala sau sistemul pe care îl învaţă, practicanţii sunt învăţaţi şi îndrumaţi să facă tratament unei persoane aflate în preajmă şi, fireşte, să îşi facă autotratament, zilnic, pe cât se poate.

Nu este un lucru egoist acela de a te ocupa mai întâi de stabilirea unei sănătăţi optime proprii mai înainte de a te apuca de îmbunatățirea stării de sănătate a celor din jur. Dimpotrivă,  această întâietate este adesea recomandabilă, tocmai din rațiunea că astfel poți deveni un canal curat pentru energia Reiki trimisă la vindecarea celorlalți  Este, dacă vreți, un mod de a-i respecta pe cei care recurg la tine pentru ajutor.

Există însă cazuri în care sănătatea noastră personală nu se află la un nivel optim, pe care l-am putea considera acceptabil. Ce facem atunci când  aflându-ne în această situație  ni se solicită să facem sau să trimitem la distanţă un tratament Reiki ? Acceptăm să preluăm cazul sau găsim o altă soluţie ?

După părerea mea, nu există un răspuns universal valabil. Nu este greşit nici dacă decidem să acceptăm, nici dacă refuzăm să lucrăm.

Pe de o parte, acceptarea de a lucra cu energie Reiki ne va mobiliza resursele propriei noastre vindecări,  fiind știut faptul că nu noi vindecăm, ci energia trimisă de Dumnezeu. Punându-ne la dispoziția energiei care lucrează pentru sănătatea semenului, primim noi înșine vindecare. Cunosc cazuri de persoane care nu găseau puterea de a-şi face autotratament, dar se mobilizau în a trimite tratament altora şi, astfel, primeau şi ei o ameliorare vădită a stării lor de sănătate.

Pe de altă parte, mai ales în condițiile unei stări avansate de stres, boală sau oboseală, nu este tocmai recomandabil să lucrezi pentru alții.  Ar fi ca şi cum un om care nu vede nimic din cauza furtunii de praf l-ar călăuzi pe un orb pe poteci de munte, unde sunt în preajma prăpastiei.

Bine. Atunci cum facem ? În primul rând  luăm decizia care ni se pare cea mai potrivită, în funcție de gradul de cunoaștere dobândit, de nivelul şi de practica Reiki. Apoi, lucrând în cercetare, am învățat că de fiecare dată când am de optat între două căi trebuie să mă uit atent dacă există şi o a treia. Adesea, experiența a demonstrat că există mai mult de trei.

Revenind la problema noastră. O a treia soluție este să apelezi la ajutorul celorlalți,  atât pentru restabilirea propriului tău grad de sănătate,  cât şi pentru ajutorarea celui care îţi cere sprijinul. Cu un singur telefon, e-mail sau SMS, lucrurile se schimbă!

Uităm adesea că suntem fiinţe sociale, că avem prieteni, cunoscuţi sau colegi care ştiu Reiki sau care, cel puţin, se pot ruga pentru noi. Cum proverbul „prietenul la nevoie se cunoaște“  are sâmburele lui de adevăr,  vă îndemn să apelaţi la ajutorul celor din jur, indiferent că sunt practicanți de diverse niveluri sau maeștri.  Dacă cereţi, vor găsi resursele de a vă oferi. Mai mult, îşi vor aminti de cererea voastră atunci când ei se vor afla în impas, astfel că veti avea cândva ocazia de a va revanşa pentru ajutorul primit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *